- Topkwaliteit tegen een scherpe prijs Makkelijk en veilig thuisbezorgd Persoonlijke service
- Mijn account
- Mijn offerte
- Contact
- Vergelijken ()
- Account aanmaken
Natuurvallei.nl Runderlever is eigenzinnig van smaak en waarschijnlijk het gezondste wat een mens kan eten. Een runderlever is dé opslagplaats geweest voor veel belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine A, B-12, D, E, K, foliumzuur en mineralen als koper en ijzer. Runderlever van onze met natuurgras gevoerde runderen bevat hier extra veel van!
De runderlever kent heerlijke bereidingen. Durf jij dit vergeten vlees eens te proberen?
Lever behoort tot orgaanvlees. Dat is meestal heel mals als je het kort bakt. Een veelvoorkomende misvatting over lever is dat het vlees toxische stoffen zou bevatten. Dat is echter niet zo. De functie van de lever, voor zowel mens als dier, is het ontgiften en vervolgens uitscheiden van toxische stoffen. Dus niet het opslaan ervan. Toxische stoffen worden bijvoorbeeld uitgescheiden door urine. Lever is juist heel gezond want het bevat heel veel voedingsstoffen: vitamine A, verschillende soorten vitamine B, folaat, choline, koper, selenium, fosfor en ijzer. Zoveel zelfs dat het advies is om het maximaal één keer week te eten.
(H)eerlijk Natuurvallei runderlever is afkomstig uit het Zuid-Limburgse Heuvelland. De runderlever is afkomstig van Blonde d'Aquitaine en Hereford runderen.
Meer info over de herkomst van het Natuurvallei rundvlees? Of interesse in de Natuurvallei.nl gemengde rundvleespakketten? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Hoeve Schaffersberg: www.natuurvallei.nl.
Bestellen of heb je nog vragen? Laat het dan meteen even weten, want helaas OP=OP, het aanbod is beperkt. Bel, mail of bestel via de winkelwagen of offertebutton.
Een eenvoudig recept voor het bereiden van (H)eerlijke Natuurvallei runderlever:
Gebakken Runderlever
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Bereid de runderlever voor: Spoel de runderlever af onder koud water en dep het droog met keukenpapier. Snijd de lever in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Paneer de lever: Meng de bloem, zout en peper op een bord. Wentel de plakjes lever door het bloemmengsel, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Bak de lever: Verhit 2 eetlepels boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de plakjes lever toe en bak ze aan beide zijden goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant. Haal de lever uit de pan en zet deze opzij.
Bak de ui en knoflook: Voeg de resterende 2 eetlepels boter toe aan dezelfde pan. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 3-4 minuten.
Voeg de lever terug toe: Leg de gebakken lever terug in de pan met ui en knoflook. Bak het geheel nog 1-2 minuten zodat de smaken goed vermengen. Breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.
Serveer: Haal de pan van het vuur. Garneer de gebakken runderlever met verse peterselie als je dat wenst. Serveer de lever warm, eventueel met citroenpartjes aan de kant voor een verfrissende toets.
Dit gerecht is heerlijk in combinatie met aardappelpuree, rijst of geroosterde groenten. Eet smakelijk!
Naam artikel | Natuurvallei.nl runderlever, per kg |
---|---|
Verzendcode (VC) | Stukgoed |
Verwachte levertijd indien voorradig | enkele dagen |
Merk | Natuurvallei.nl |
Staat | Nieuw |
Eenheid | 1 kg |
Afhaalmogelijkheid | Alleen afhalen |